Bibla Shqip

2 i Mbretėrve 25

1 i Kronikave

Tabela e Librave tė Biblės

Kapitulli 1

1

Adami, Sethi, Enoshi,

2

Kenani, Mahalaleeli, Jaredi,

3

Enoku, Methusalehu, Lameku,

4

Noeu, Semi, Kami dhe Jafeti.

5

Bijtė e Jafetit ishin Gomeri, Magogu, Madai, Javani, Tubali, Mesheku dhe Tirasi.

6

Bijtė e Gomerit ishin Ashkenazi, Rifathi dhe Togarmahu.

7

Bijtė e Javanit ishin Elishami, Tarshishi, Kitimi dhe Dodanimi.

8

Bijtė e Kamit ishin Kushi, Mitsraimi, Puti dhe Kanaani.

9

Bijtė e Kushit ishin Seba, Havilahu, Sabtahu, Raamahu dhe Sabtekahu. Bijtė e Raamahut ishin Sheba dhe Dedani.

10

Kushit i lindi Nimrodi, qė filloi tė jetė njė njeri i fuqishėm mbi tokė.

11

Mitsraimit i lindėn: Ludimėt, Anamimėt, Lehabimėt, Naftuhimėt,

12

Pathrusimėt, Kasluhimėt (prej tė cilėve dolėn Filistejtė) dhe Kaftorimėt.

13

Kanaanit i lindi Sidoni, i parėlinduri i tij, dhe Hethi,

14

Gebusejtė, Amorejtė, Girgasejtė,

15

Hivejtė, Arkejtė, Sinejtė,

16

Arvadejtė, Tsemarejtė dhe Hamathejtė.

17

Bijtė e Semit ishin Elami, Asuri, Arpakshadi, Ludi dhe Arami, Uzi, Huli, Getheri dhe Mesheku.

18

Arpakshadit i lindi Shelahu dhe Shelahut i lindi Eberi.

19

Eberit i lindėn dy bij: njeri quhej Peleg, sepse nė ditėt e tij toka u nda, dhe i vėllai quhej Joktan.

20

Joktanit i lindi Almodali, Shelefi, Hatsarmavethi, Jerahu,

21

Hadorami, Uzali, Diklahu,

22

Ebali, Abimaeli, Sheba,

23

Ofiri, Havilahu dhe Jobabi. Tė tėrė kėta ishin bijtė e Joktanit.

24

Semi, Arpakshadi, Shelahu,

25

Eberi, Pelegu, Reu,

26

Serugu, Nahori, Terahu,

27

Abrami, qė ėshtė Abrahami.

28

Bijtė e Abrahamit ishin Isaku dhe Ismaeli.

29

Kėta janė pasardhėsit e tyre: i parėlinduri i Ismaelit ishte Nebajothi; pastaj vinin Kedari, Abdeeli, Mibsami,

30

Mishma, Dumahu, Masa, Hadadi, Tema,

31

Jeturi, Nafishi dhe Kedemahu. Kėta ishin bijtė e Ismaelit.

32

Bijtė e Keturahės, konkubinės sė Abrahamit: ajo lindi Zimramin, Jokshanin, Medanin, Madianin, Ishbakun dhe Shuahun. Bijtė e Jokshanit ishin Sheba dhe Dedani.

33

Bijtė e Madianit ishin Efahu, Eferi, Hanoku, Abidahu dhe Eldaahu. Tė tėrė kėta ishin bijtė e Keturahut.

34

Abrahamit i lindi Isaku. Bijtė e Isakut ishin Esau dhe Izraeli.

35

Bijtė e Esaut ishin Elifazi, Reueli, Jeushi, Jalami dhe Korahu.

36

Bijtė e Elifazit ishin Temani, Omari, Tsefoi, Gatami, Kenazi, Timna dhe Amaleku.

37

Bijtė e Reuelit ishin Nahathi, Zerahu, Shamahu dhe Mizahu.

38

Bijtė e Seirit ishin Lotani, Shobali, Tsibeoni, Anahu, Dishoni, Etseri dhe Dishani.

39

Bijtė e Lotanit ishin Hori dhe Hemani; Timna quhej e motra e Lotanit.

40

Bijtė e Shobalit ishin Aliani, Manahathi, Ebali, Shefi dhe Onami. Ajahu dhe Anahu ishin bij tė Tsibeonit.

41

Dishoni ishte bir i Anahut. Bijtė e Dishonit ishin Hemdani, Eshbani, Ithrani dhe Kerani.

42

Bijtė e Etserit ishin Bilhani, Zaavani dhe Akani. Bijtė e Dishanit ishin Utsi dhe Arani.

43

Kėta janė mbretėrit qė mbretėruan nė vendin e Edomit para se ndonjė mbret tė mbretėronte mbi bijtė e Izraelit: Bela, bir i Beorit; emri i qytetit tė tij ishte Dinhabah.

44

Kur vdiq Bela, nė vend tė tij mbretėroi Jobabi, bir i Zerahut nga Botsrahu.

45

Kur vdiq Jobabi, nė vend tė tij mbretėroi Hushami nga vendi i Temanitėve.

46

Kur vdiq Hushami, nė vend tė tij mbretėroi Hadadi, bir i Bedadit, qė mundi Madianitėt nė fushat e Moabit; qyteti i tij quhej Avith.

47

Kur vdiq Hadadi, nė vend tė tij mbretėroi Samlahu nga Masre Kahu.

48

Kur vdiq Samlahu, nė vend tė tij mbretėroi Sauli nga Rehobothi mbi Lum.

49

Kur vdiq Sauli, nė vend tė tij mbretėroi Baal-Hanani, bir i Akborit.

50

Kur vdiq Baal-Hanani, nė vend tė tij mbretėroi Hadabi. Emri i qytetit tė tij ishte Pan dhe e shoqja quhej Mehetabeel; ishte bijė e Matredit, qė ishte e bija e Mezahabit.

51

Pastaj vdiq Hadabi. Krerėt e Edomit ishin: shefi Timnah, shefi Avlah, shefi Jetheth,

52

shefi Oholibamah, shefi Elah, shefi Pinon,

53

shefi Kenaz, shefi Teman, shefi Mibtsar,

54

shefi Magdiel, shefi Iram. Kėta ishin shefat e Edomit.

1 i Kronikave 2